Eigenaars tankstations: gemeente houdt zich niet aan afspraken

HOOFDDORP Namens vijf Haarlemmermeerse eigenaren van benzinestations heeft Sjef Maessen van servicestation Van Kalmthout donderdag in de gemeenteraad forse kritiek geleverd op de handelwijze van de gemeente. Volgens de ondernemers houdt de gemeente zich niet aan de gemaakte afspraken door zonder overleg een nieuw tankstation voor duurzame brandstoffen toe te staan langs de A4.

De betrokken ondernemers schreven in december al een brief naar de gemeente over deze kwestie. Het antwoord van het college heeft een half jaar op zich laten wachten. Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken zei dit onacceptabel te vinden. Volgens hem staat het antwoord van het college nu op het punt om te worden verzonden.

Maessen zei dat de ondernemers erg verbolgen zijn over het feit dat de gemeente hen volledig heeft gepasseerd. Hij verklaarde dat de verkoop van fossiele brandstoffen door onder meer elektrische auto's sterk terugloopt en dat de ondernemers graag mee willen denken over alternatieven. De gemeente zou om die reden een nieuwe brandstofvoorziening van buiten de polder niet moeten toestaan.

Op een vraag van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee antwoordde wethouder Elzakalai dat er nog geen omgevingsvergunning is afgegeven voor het beoogde nieuwe tankstation langs de A4.