Einddoel Nacht Zonder Dak al bijna bereikt

HOOFDDORP De goede doelen actie 'Nacht Zonder Dak' kan niet anders dan geslaagd genoemd worden. Van de beoogde duizend euro hebben de Hoofddorpse jongeren al ruim 870 euro toegezged gekregen. Dat blijkt uit de tussenstand direct na het afsluiten van de goede doelenactie van het Jongeren Platform Hoofddorp.

De groep die meedoet aan Nacht Zonder Dak bestaat uit twaalf jongeren die aan het eind van de vrijdagmiddag naast Het Brandpunt aan de Hoofdweg hun geïmproviseerde nachtverblijf hebben opgebouwd en ingericht. Kartonnen dozen, geen stromend water, slaapzak op de grond, in de kou en daarmee bijna net zoals jongeren in de sloppenwijken dat dag in, dag uit moeten meemaken. Zonder uitzicht op beter. Stichting Tear wil daar iets aan doen, middels het organiseren en ondersteunen van lokale acties in landen als Bolivia en Kenia. De benodigde financiën moeten komen van acties zoals Nacht Zonder Dak. Jongeren brengen tijdens zo'n NZD één nacht door in niets meer dan de kartonnen dozen en laten zich daarbij sponsoren door ouders, familieleden en vrienden. In Hoofddorp kwam nog een vertegenwoordiger van Tear een toelichting geven, inclusief een filmpje over hoe erbarmelijk de situatie in zo'n sloppenwijk kan zijn. Maar ook hoe een kerk een lichtpuntje kan zijn. Beelden die bijna het Nepaleffect hebben. De jongeren lieten duidelijk merken onder de indruk te zijn. 'We weten waarvoor we het doen.'

Mede daarom proberen zij met hun Nacht Zonder Dak een bedrag van 1.000 euro op te halen. Zaterdagochtend blijkt via de site van Tear dat er al ruim 870 is toegezegd. Daar komt de opbrengst van de verkoop van belegde broodjes ((hamburger, knakworst, ham, kaas, etc.) nog bij.

De tijdelijke onderkomens stonden naast Het Brandpunt, op de hoek van Hoofdweg en Burgemeester van Stamplein.

Voor meer informatie, zie www.nachtzonderdak.nl/hoofddorp en www.tear.nl.

Nacht Zonder Dak bracht in 2013 in heel Nederland met ruim 100 jeugdgroepen en meer dan 2.700 jongeren 225.000 euro op voor straatjongeren.