Elektrische bussen voor Schiphol

SCHIPHOL Amsterdam Airport Schiphol heeft donderdag 35 elektrische bussen in gebruik genomen voor het vervoer van reizigers van hun vliegtuig naar de gate. Jos Nijhuis, CEO & president-directeur Schiphol Group, mocht als eerste een bus aan de oplaadpaal te leggen. Iedere bus heeft op de luchthaven een eigen oplaadpaal. Daarmee heeft Schiphol de grootste oplaadlocatie voor elektrische bussen van Europa.

"Schiphol wil een van de duurzaamste luchthavens ter wereld zijn. Bij alles wat we doen proberen we schoner, slimmer, zuiniger en socialer te handelen. Dat de bussen worden opgeladen door de eigen zonnepanelen is helemaal fantastisch", aldus Nijhuis.

Speciaal ontwerp

De bussen zijn speciaal ontworpen voor en in samenwerking met de luchthaven. Meer zitruimte en comfort en extra plaats voor bagage. Dat kan omdat de bussen een kleinere accu hebben, toegespitst op de benodigde actieradius op Schiphol. Bij het ontwerp is extra aandacht besteed aan materialen, kleuren, stoelen, stangen en handlussen voor een chique uitstraling en veel comfort voor de reiziger.