• import

Is er plek in Park21 voor het Nederlands Transport Museum?

HAARLEMMERMEER Het Nederlands Transport Museum is ongerust over Park21. Het museum wil binnen enkele jaren verhuizen van Nieuw-Vennep naar een permanente plek in het gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, maar bestuurslid Arno van der Holst maakt zich steeds meer zorgen of dat gaat lukken, zo laat hij deze week weten in het Haarlems Dagblad.

Een deel uit het artikel: ,,Op dit moment is het oorverdovend stil. Iedereen bij de gemeente Haarlemmermeer zegt dat ze onze plannen fantastisch vinden, maar je hebt een soort onderstroom die dingen tegenhoudt.'' De zorgen van Van der Holst namen toe toen hij hoorde dat de gemeentelijk projectmanager van Park21, met wie hij goed contact heeft, binnenkort stopt. ,,De kunst is het begin van het rolletje plakband te vinden'', zegt Van der Holst over Park21. "Want voor het gebied, waar al onder meer een klimpark is gevestigd, zijn ideeën te over."

Park21 is het toekomstige groene hart voor de inwoners van Haarlemmermeer; een hart dat ruimte biedt voor recreatie en toerisme. De manier waarop het park wordt ingevuld, vertelt het verhaal van Holland en de polder. Gezien de plaats van Park21 - middenin de Randstad en met Schiphol als naaste buur -, spelen mobiel erfgoed en mobiliteit in de toekomst een cruciale rol in dit verhaal. Dat maakt Park21 tot de perfecte plek voor een permanent Nederlands Transport Museum, zo staat op de website van het museum te lezen.