• Joëlle Kelderman

Ergernis over vertraging fietspad bij golfbaan Nieuwe Meer

HOOFDDORP De grote vraag in het buurtschap Nieuwe Meer is wanneer er eindelijk wordt begonnen met de aanleg van een recreatief fietspad langs de golfbaan. Fractievoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer heeft het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

De plannen voor het fietspad tussen Badhoevedorp en het Amsterdamse Bos dateren al van jaren geleden. Het pad is onderdeel van het jongste bestemmingsplan voor Nieuwe Meer en omgeving en er ligt zelfs al een miljoen euro klaar voor aanleg van het fietspad.

Toch lijkt de start van het karwei nog ver weg. De vraag is namelijk waar het fietspad zou moeten komen. De beoogde plek op de dijk is namelijk afgegraven voor verbreding van de A9. Dat leverde nog flinke beroering op doordat een deel van de afgegraven grond ernstig vervuild was.

Wethouder John Nederstigt heeft eerder de buurtvereniging in Nieuwe Meer in een brief laten weten dat een fietspad langs de A9 geen optie is, omdat van een recreatieve route in dat geval geen sprake is. Erik Hoogenboom van de buurtvereniging Nieuwe Meer heeft daarop geantwoord dat er wel degelijk alternatieven denkbaar zijn die wel uitvoerbaar zijn. Niettemin lijkt er sprake van een patstelling.

Raadslid Spijker stelt in zijn raadsvragen dat de informatievoorziening van de gemeente naar de bewoners van Nieuw Meer niet optimaal is. Daarom heeft hij nieuwe raadsvragen gesteld. Spijker vraagt het college onder meer wanneer het van plan is het veelbesproken fietspad alsnog aan te leggen.