• www.pixabay.com

Eva Peet zet de Deelbeweging voort: Haarlemmermeer krijgt eerste Deelboom

HOOFDDORP Dinsdag 28 mei nemen wethouder Marja Ruigrok (Economie en Innovatie) en wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Jeugd) de eerste Deelboom van Eva Peet in ontvangst. Op de Deelboom kan speelgoed dat niet meer wordt gebruikt achtergelaten worden of speelgoed meegenomen dat een tweede leven krijgt. "De Deelboom maakt het delen van speelgoed leuk, toegankelijk en aantrekkelijk voor iedereen. Het is een geweldig mooie én haalbare oplossing om speelgoed en wellicht ook andere producten te delen. Een oplossing die ons allemaal dichter bij de circulaire economie brengt." aldus Marja Ruigrok.

Kinderen hebben gemiddeld 238 stuks speelgoed maar ze gebruiken er maar 12. Toen Eva Peet dit hoorde bedacht ze de Deelboom. Op deze manier kan iedereen op een gemakkelijke manier bijdragen aan het milieu. Eva Peet heeft een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft afgerond. Ze koos deze opleiding omdat zoals ze zelf zegt "Ontwerpers niet alleen de wereld om hen heen analyseren, maar ook werken aan het verbeteren van deze wereld. Daarbij staan mensen centraal, uiteindelijk wordt het succes van een ontwerp door hen bepaald." Eva deed mee aan de Nationale Denktank 2018 www.nationale-denktank.nl met als onderwerp circulaire economie.

Tijdens SHARE Meets 3 april jl. presenteerde Eva Peet haar ontwerp en inspireerde ze wethouder Marja Ruigrok om concreet met delen aan de slag te gaan en mensen op een positieve manier te betrekken bij de transitie naar de circulaire economie.