• Het is duidelijk: deze mensen hebben zin in een feestje.

    Archief

Petticoats en vetkuiven op dorpsfeest Spaarndam

SPAARNDAM Voor de eenentwintigste keer wordt er van woensdag 18 tot en met zondag 22 september een zomerfeest in Spaarndam gehouden. Op het evenemententerrein aan de Ringweg staan diverse vertrouwde, maar ook veel nieuwe, activiteiten op het programma. Het thema van het zomerfeest is dit jaar 'Petticoats & Vetkuiven'. Veel activiteiten zijn hierop aangepast.

Natuurlijk komen de grote publiekstrekkers van voorgaande jaren terug: de polderloop, de scholendag, de seniorenmiddag, de jaarmarkt en natuurlijk de feestavonden. Woensdag 18 september wordt gestart met een feestbingo en de dart- en klaverjas competitie. Donderdag 19 september is er een Spaarndam Quiz Night. Een avondvullende quiz met amusement, gepresenteerd door Spaarndammer Albrecht Haan en dj Jeroen zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Vrijdag 20 september staat Slamm op het podium. Klassiekers uit de '80's, meebrullen met dat ene rocknummer of springen de grootste feestnummers, Slamm is van alle markten thuis. Zaterdag 21 september is er overdag voor de kinderen een op het thema gebaseerde drive-in bioscoop en voor het eerst dit jaar 'Spaardam's Got Talent'. Ook is er een Fifites Foodtruckplein waar diverse lokale ondernemers hun specialiteiten neerzetten. Bijna elke keuken is hier te vinden. In de avond zorgt dj Danny ervoor dat er gefeest kan worden. Op deze feestavond gaan veel Spaarndammers verkleed, een fraai schouwspel. Zondag is de jaarmarkt, na een aantal jaar afwezigheid, terug. Het Zomerfeest wordt afgesloten met de traditionele Prutparty. Hier worden de winnaars van de Polderloop gehuldigd. De SDS Showband featuring Dennis Sintenie treedt deze middag ook op.

Het programma biedt verder voor elk wat wils. Na de openingsreceptie voor genodigden, kunnen klaverjassers en darters op woensdag aanvangen. Voor de kinderen is er een aparte Scholendag op donderdag en op de vrijdagochtend is er een SKOS-ochtendprogramma voor de allerkleinsten. Ook sportievelingen komen aan hun trekken: naast de Polderloop is er op vrijdagavond een jeugd Footgolftoernooi en is het 5 tegen 5 voetbaltoernooi nu vanwege groot succes 7 tegen 7 geworden. De zaterdag hebben we naast de Drive-in bioscoop en de talentenjacht ook een taarten versiercompetitie en een footgolftoernooi voor volwassenen.

LOCATIE Alle activiteiten spelen zich af op en rond het evenemententerrein aan de Ringweg tegenover Sportpark Spaarnwoude. Voor meer informatie: dorpsfeest-spaarndam.nl.