• Podium voor Architectuur

    Podium voor Architectuur

Excursie over Landschap en erfgoed Haarlemmermeer

HOOFDDORP Maak een prachtige avondrit langs het bijzondere erfgoed van Haarlemmermeer op de langste dag van het jaar. Op 21 juni organiseert het Podium voor Architectuur twee lezingen en aansluitend een excursie over Landschap en erfgoed als onderlegger voor gebiedsontwikkeling.

Het evenement start met soep en twee lezingen bij C-Bèta (voormalige hoeve de Vogel). Erfgoeddeskundige Kathrin Hannen vertelt over het rijke verleden van de polder: boerenhoeves die hun architectonische verschijningsvorm danken aan de geografische afkomst van de boer. Wat staat Haarlemmermeer te wachten en welke rol en betekenis heeft het landschap in de toekomst?

Fotograaf Loek van Vliet gaat in op de kunst van het verbeelden. Hoe kunnen beelden gemanipuleerd worden? Wat vraagt dat aan technische en persoonlijke standpunten? Van Vliet geeft zijn visie op landschapsfotografie.

Beide sprekers gaan mee in de bus om ook onderweg als kijkwijzer te vertellen over verleden, heden en de toekomst van erfgoed. Onderweg worden ca. vier stops gemaakt.

De avond is ook de aftrap van een oproep voor amateurfotografen om de kansen voor agrarisch erfgoed te verbeelden.

Startlocatie: C-Bèta, Rijnlanderweg 916, Hoofddorp

Aanvang: 17.30 uur, inclusief kleine maaltijd. Einde: 21.30 uur