• Robin van Lonkhuijsen

Exploitant Superfly 'superblij' met heropening coffeeshop

HOOFDDORP Coffeeshop Superfly aan de Kruisweg in Hoofddorp is vorige week na een korte periode van gedwongen sluiting weer opengegaan. Exploitant Patrick Laan geeft aan 'superblij' te zijn dat zijn zaak weer open is.

Superfly ging 8 mei plotseling dicht, omdat de exploitatievergunning en de bijbehorende gedoogverklaring voor de coffeeshop verlopen waren. De exploitant besloot zelf tot sluiting, omdat hij zonder gedoogverklaring het risico liep te worden vervolgd voor handel in drugs.

Laan probeerde de sluiting via de rechter alsnog ongedaan te maken, maar die poging mislukte. De rechter stelde de gemeente in het gelijk. Niet lang daarna heeft de exploitant alsnog een vergunning plus gedoogverklaring gekregen voor de periode van een jaar. Volgens de gemeente was er niet langer een reden om de vergunning te weigeren.

De gemeente stelt dat Laan de aanvraag voor een nieuwe exploitatievergunning te laat heeft ingediend, waardoor de problemen ontstonden. Bovendien is er in april een te grote handelsvoorraad aangetroffen in de coffeeshop.

Patrick Laan wil niet nader ingaan op de standpunten van de gemeente. Hij wil niet meer kwijt dan dat hij erg blij is dat de deuren van Superfly als vanouds weer zijn geopend.