Feest bij Buurtbemiddeling Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Het 10-jarig jubileum van Buurtbemiddeling Haarlemmermeer is dinsdag groots gevierd. In de afgelopen periode zijn meer dan 1000 meldingen opgepakt met een gemiddeld slagingspercentage van maar liefst 67%.

"Dit is een resultaat waar wij trots op zijn", aldus wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen). Ook algemeen directeur van MeerWaarde, Renata Fideli, is trots. "Dit succes is met name te danken is aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet. En natuurlijk ook door het vertrouwen en betrokkenheid van de gemeente, politie en woningcorporatie Ymere", laat ze weten.

Buurtbemiddeling is voor en door bewoners. Dat maakt het zeer laagdrempelig en effectief. De 22 buurtbemiddelaars in Haarlemmermeer zijn allemaal vrijwillige medebewoners die door MeerWaarde getraind en begeleid worden. Naarmate emoties hoog oplopen verdwijnt de ruimte voor dialoog: Buurtbemiddeling helpt de communicatie tussen buren op gang te brengen en te houden en is een 'licht' middel om conflicten op te lossen voordat ze escaleren.

Buurtbemiddeling is onderdeel van MeerWaarde. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator via (023) 569 88 83 of via buurtbemiddeling@meerwaarde.nl.