• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Feest voor bewoners Leeghwaterkwartier

HOOFDDORP Het was vrijdag feest voor de bewoners van de nieuwbouwwijk Leeghwaterkwartier aan de rand van het centrum van Hoofddorp. Want na jaren van slopen en bouwen zijn de werkzaamheden eindelijk zover dat er sprake is van een 'afgerond traject'. Zelfs het kunstwerk en de pizza-oven staan klaar voor gebruik.

De jaren '50 (duplex-)woningen uit de jaren vijftig in de Leeghwaterstraat, Ewijkstraat, Van Lijnden van Hemmenstraat en de Gevers van Endegeeststraat (zo'n 140 woningen) hebben definitief plaats gemaakt voor de nieuwbouwwijk Leeghwaterkwartier met huur- en koopwoningen. Twee jaar geleden werden de eerste sleutels voor de nieuwbouwwoningen uitgereikt, vrijdag 19 mei konden de bewoners genieten van een feestje inclusief pizza's uit de 'eigen' oven.

De sleutel voor deze oven werd vrijdagmiddag officieel overhandigd aan Jan de Bruin als onderdeel van een eerste buurtfeest in dit deel van Hoofddorp dat door de nieuwbouw een totaal andere uitstraling heeft gekregen. Met een bescheiden hoeveelheid aan hoogbouw, stenen in twee kleuren en een speelterrein met fleurig speeltoestel/kunstwerk.