• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Feestelijke heropening Buurtvereniging Het Dijkhuis

OUDE MEER Het Dijkhuis wordt, na een langdurige verbouwing, op zondag 18 maart feestelijk heropend.

Het Dijkhuis is het buurthuis van de gelijknamige buurtvereniging van Oude Meer en Aalsmeerderbrug. Het gebouw had een gedateerde uitstraling en was echt aan een flinke opknapbeurt toe. De vele vrijwilligers (de verbouwing is zonder subsidie en in eigen beheer gerealiseerd) hebben er ruim twee jaar over gedaan, maar het resultaat is er dan ook naar. In verschillende fasen zijn zowel de binnen-als de buitenkant in een nieuw jasje gestoken en zijn tuin en terrassen aangepakt. Het Dijkhuis heeft een nu een frisse "strandhuis-achtige" uitstraling. De mooie veranda heeft loungebanken en zelfs een buitenhaard. Het interieur heeft een stoere, robuuste uitstraling.

Buurtgenoot en oud-paralympisch zwemster Gerda Stokkel – Lampers zal de opening zondag om 16.15 verrichten. Gerda was op de paralympische spelen goed voor zilver en brons en heeft de buurtvereniging geadviseerd hoe Het Dijkhuis ook goed toegankelijk te maken is voor mindervaliden.

In- en om het Dijkhuis bruist het van de activiteiten. Zo is er een AED-groep opgericht die binnen zes minuten in Oude Meer en Aalsmeerderbrug kan reanimeren, en worden er veel leuke en nuttige dingen voor jong en oud georganiseerd. Ook is er overleg met zwembad het Oosterbad in Aalsmeer, dat dit jaar 90 jaar bestaat, om een ludiek zwemfestijn te organiseren.

Hoewel de verbouwing is afgerond, heeft de vereniging nog wel wensen om de duurzaamheid te vergroten door onder andere zonnepanelen te plaatsen. Ook wil men graag de keuken uitbouwen en professionaliseren en bestaat de wens om een elektrische pontverbinding met Aalmeer te realiseren. Het bestuur hoopt hiervoor op een bijdrage uit het SLS-fonds.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke opening op zondag 18 maart. Inloop vanaf 15.00 uur. U vindt Buurtvereniging Het Dijkhuis op de Aalsmeerderdijk 77 in Oude Meer.