• pr

Feestelijke start van ontwikkeling Badhoevedorp-centrum

HOOFDDORP De ontwikkeling van het nieuwe centrum van Badhoevedorp heeft donderdag in het raadhuis in Hoofddorp een feestelijke start gekregen. Wethouder Derk Reneman tekende namens de gemeente een overeenkomst met de directeuren van de ontwikkelaars Bohemen en AM, respectievelijk Stan Roestenberg en Ronald Huikeshoven.

Vanzelfsprekend waren de drie heren in opperbeste stemming. Wethouder Reneman zei zich 'dolletjes' te voelen. Na het plaatsen van handtekeningen en veel parafen volgde uiteraard het toosten met alle mensen die betrokken zijn geweest bij de plannen. Bovendien was er voor iedereen een feestelijk paar sokken, ter herinnering aan de SOK (samenwerkingsovereenkomst Badhoevedorp-Centrum).

De vreugde over het akkoord was begrijpelijk. De omlegging van de A9 en de bijbehorende herontwikkeling van het centrum van Badhoevedorp is niet zomaar een project. Voorafgaand aan de handtekeningensessie benadrukten de drie hoofdrolspelers van donderdag het bijzondere van de overeenkomst.

Stan Roestenberg van Bohemen vertelde dat hij al 17 jaar betrokken is bij de omlegging van de A9. Het was zijn onderneming die destijds met diverse varianten kwam om de snelweg uit Badhoevedorp weg te halen. Nu werkt de ontwikkelaar ook mee aan de invulling van het dorp. Roestenberg zei dat hij drie kinderen heeft maar de omlegging van de A9 ook wel als zijn kindje te beschouwen.

De drie mannen zeiden uit te kijken naar het moment dat de eerste nieuwe woningen in gebruik worden genomen. Dat is vermoedelijk medio volgend jaar. In totaal moeten er in het centrum van Badhoevedorp en in de wijk Quarebras 1200 tot 1300 huizen komen, het overgrote deel koopwoningen.

Wethouder Reneman zei ervan overtuigd te zijn dat Badhoevedorp een 'heel fantastisch dorp' wordt. Hij nam afstand van kritiek uit Badhoevedorp zelf dat het oude tracé van de A9 heel wat minder groen wordt dan aanvankelijk gedacht. "Het is jammer dat er elke keer maar weer over de kwantiteit wordt gesproken. Het moet gaan over de kwaliteit van groen. Badhoevedorp krijgt de hoogste groennorm van Haarlemmermeer."