Feestweek Zwanenburg: synergie ten top

ZWANENBURG De feestweek zit erop, de rust in het duodorp Zwanenburg-Halfweg is weergekeerd. Nou ja, bijna dan. Vandaag en ook morgen is een grote groep vrijwilligers nog druk in de weer met het opruimen van het feestterrein waar vier dagen lang de bloemetjes zijn buitengezet. En ook nog eens op een manier die velen tot in lengte van jaren zal bijblijven.

Als de feestvierende generatie van nu over een groot aantal jaren is verkast naar het plaatselijke zorgcentrum Eigen Haard, dan zullen in de recreatiezaal nog immer de verhalen verteld worden van de 16-de editie van de feestweek die voor de eerste keer gehouden is op het nieuwe evenemententerrein op het complex van De Bataaf. Verhalen over hoe grandioos die vier dagen begin juni 2016 zijn verlopen. Over de strakblauwe lucht die zondag 5 juni tijdens Sunday at the Beach boven het multiveld gespannen was waardoor het bier en de witte wijn extra goed smaakten en de Lienkerds boven zichzelf uitstegen door tijdens de sportdag dusdanig goed te presteren dat ze én de wisselbeker én de prijs voor de mooiste Joker in de wacht sleepten. Ondanks ze hun teamgenoot Joshua per ambulance naar het ziekenhuis zagen vertrekken vanwege een tijdens de sportdag opgelopen schouderblessure. Over het team Halfweg-Noord Gestoord dat deed wat het moest doen en op de laatste plaats eindigde.

Beachvolleybal, touwtrekken, duinrollen, wadlopen, basketbal-clinics, het volk heeft zich geen seconde verveeld. Recreatie van de bovenste plank. En dat was precies ook het thema van de oecumenische viering die 's morgens in de goed doorgeluchte feesttent werd gehouden en die door meer mensen dan ooit werd bezocht. Tot grote tevredenheid van pastor Fons Litjens en dominee Gert van de Meeberg. Tot grote tevredenheid van de enthousiaste muzikanten van muziekvereniging Eensgezindheid en de zangers en zangeressen van het gelegenheidskoor dat onder leiding stond van Mary Singer en lieten horen dat het wat hen betreft niet bij die ene keer zou moeten blijven. Alles klopte: het weer (op een korte maar hevige bui tijdens de Scholendag na), het terrein en de samenwerking. De eerste feestweek op de nieuwe locatie, het duodorp kan tevreden zijn.

De volledige uitslag van de sportdag staat op feestweekzwanenburg.nl.