• Brenda Hakkenbrak
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Feestweek Zwanenburg in volle gang

ZWANENBURG Feestweek Zwanenburg-Halfweg is in alle hevigheid losgebarsten. Echt feest, want ondanks de grote drukte valt er op het complex van De Bataaf geen onvertogen woord.

Nadat zo'n 250 senioren donderdagmiddag het spits hebben afgebeten is het donderdagavond de beurt aan The Voice of Haarlemmermeer 2.0. De professioneel opgezette talentenjacht telt negen deelnemers. Uiteindelijke winnaar wordt, stralend voor haar thuispubliek, Richelle van Ling die in de huldiging nadrukkelijk haar zanglerares betrekt. Het zangtalent wint een eigen single opname in een studio.

In de volgestroomde feesttent zetten vrijdagavond met name rapper Ali B en de prettig gestoorde band Dirty Daddies de boel op zijn kop. De band is voor de eerste keer in Zwanenburg, maar wat de feestgangers betreft komen de muziekmakers volgend jaar weer terug. "Wat een toffe gasten", geniet Bas van Slot. "Opkomen met het Wilhelmus omdat in de Kuip het Nederlands Eltal speelt. Hoe verzin je het?" De vriendinnen Daniëlle Snijder en Anke de Wit zijn al even enthousiast. "We hebben nog nooit van ze gehoord, maar wat spelen ze een lekkere muziek. Wat ons betreft komen ze volgend jaar alle vier de dagen naar de Feestweek."

De Grootse dag van de Jeugd, de Kinder sport- en spellendag, doet zijn naam alle eer aan. Onder begeleiding van Sportservice Haarlemmermeer vermaken deze zaterdag ruim 300 kinderen zich met talrijke activiteiten waarvoor een groot aantal vrijwilligers van de verenigingen Don Bosco, Christofoor, Scouting Rijnlandgroep, De Bataaf, IJs - en Skeelerclub Zwanenburg, VOS Handbal en Muziekvereniging Eensgezindheid in touw zijn. Stokbrood bakken, basketballen, buikglijden, fruitspies maken, handballen, muziek maken, het oefenen van de schaatsslag, het rijden van een BMX-parcours, er is de hele dag van alles te doen.

Zondag is de laatste dag van de feestweek. Deze begint met een oecumenische viering in de tent, gevolgd door Wild West Sunday. Om 17 uur begint het afsluitende feest met per traditie als 'uitsmijter' Wolter Kroes.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl