Fietsdag voor Adamas Inloophuis liep als een zonnetje

HAARLEMMERMEER De tweede editie van het Fietsen voor het Adamas Inloophuis verliep zondag 17 mei onder stralend en mooi fietsweer. Vanaf het Kunstfort Vijfhuizen opende Corendon oprichter Atilay Uslu, bijgestaan door NOS sportverslaggever Andy Houtkamp, om 10 uur met een kanonschot het officiële gedeelte van de tocht. De fietsers vertrokken daarna voor hun rondje Haarlemmermeer. Onder de deelnemers bevonden zich ook wethouder John Nederstigt - die het volledige rondje van 63 km in iets meer dan 2 uur heeft volbracht - en Nicky Westerhof, coördinator pr en sponsoring van het Adamas Inloophuis.

In Hoofddorp en Nieuw-Vennep werd gestart met de speciale kinderrondjes van 5 km. Hier was het een gezellige drukte. Daar droeg het weer natuurlijk zeer aan bij, waardoor de door de gemeente Haarlemmermeer gesponsorde zweetbandjes goed van pas kwamen. Ook was er veel dank aan alle vrijwilligers voor het onderweg aanmoedigen van de fietsers en het begeleiden van de routes waardoor niemand de verkeerde weg is ingeslagen.

Na afloop van de dag kon de Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852, organisator van deze dag, de opbrengst in het Adamas Inloophuis bekendmaken. Door de deelnemers, hoofdsponsor Corendon en de overige sponsors is een bedrag van € 9.480 bij elkaar gefietst. Het Adamas Inloophuis gaat hiermee programma's opzetten voor kinderen die zelf, of in het gezin, te maken hebben met kanker.