• Redactie

'Fietspad bij molen De Eersteling onveilig na weghalen paaltjes'

HOOFDDORP Het fietspad bij korenmolen De Eersteling in Hoofddorp is een stuk onveiliger geworden doordat er kort geleden paaltjes zijn verwijderd. Daardoor maken ook auto's gebruik van de route. Dat zei fractieassistent Dave Bakker-du Plessis van Onafhankelijk Liberaal donderdag tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer reageerde laconiek op de opmerking van Bakker. Volgens hem is er juist met de gemeenteraad afgesproken dat paaltjes worden weggehaald waar ze weinig waarde hebben en alleen schadelijk kunnen zijn voor fietsers.

Reneman vermoedde dat het genoemde fietspad daar een voorbeeld van is. De wethouder zei af te gaan op deskundigen die een en ander hebben beoordeeld. "Die hebben er meer verstand van dan u en ik."

VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat zei dat de route niet zo herkenbaar is als zogeheten fietsstraat. Daardoor zouden nogal wat automobilisten er gebruik van maken. Volgens hem moet daar aan wat worden gedaan. De Baat zei ook meer waarde te hechten aan de mening van mensen uit de praktijk die in de wijk wonen dan aan zogenaamde deskundigen. "Die misschien wel heel ergens anders wonen."

Dave Bakker deed een dringend beroep op de wethouder om nog eens naar de situatie te kijken. Reneman zei dat niet van plan te zijn.