• Forza!

Forza! krijgt 'steunpunt' in Zuid-Holland

HOOFDDORP Na Haarlemmermeer en Velsen krijgt Forza! nu ook een fractie in de gemeenteraad van het Zuid-Hollandse Nissewaard. De lokale fractie van LEF in die gemeente heeft besloten zich aan te sluiten bij Forza! Nederland.

Volgens fractievoorzitter Mia Sliwinski van Forza! Nissewaard lag aansluiting bij de Forza!-beweging voor de hand. Ook de fractie in Nissewaard zegt het gedachtegoed van Pim Fortuyn levend te willen houden. Er waren al langer contacten tussen Sliwinski en haar medestanders en de Forza!-fracties in Haarlemmermeer en Velsen.

Landelijk Forza!-voorzitter Paul Meijer is blij met het nieuwe 'steunpunt' in Zuid-Holland. "Forza! is een landelijke partij en staat stevig voor het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Dat uitdragen is hard nodig, zeker gezien het huidige politieke klimaat in Nederland. We werken hard aan een verdere uitrol via de gemeenten en ik ben daarom blij dat we de samenwerking, die we met Mia Sliwinski al hadden, nu kunnen formaliseren."

Meijer ziet voorlopig nog geen rol voor Forza! In de landelijke politiek. "Wat niet is kan natuurlijk altijd komen, maar we bouwen eerst aan een stevige basis en een netwerk in de gemeenten. Daar staan we midden tussen de mensen, nu dus ook in Nissewaard. Ik verwacht dat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog meer gemeentelijke fracties zich zullen aansluiten."