Forza! maakt zich zorgen over veiligheid scholieren

HOOFDDORP De fractie van Forza! maakt zich zorgen over de veiligheid van kinderen die deze week weer naar school gaan. Aanleiding is een onderzoek in opdracht van het AD waaruit blijkt dat kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar vaker betrokken zijn bij een ongeval dan vier jaar geleden. Forza!-raadslid Michel van Dijk heeft het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

Het onderzoek is uitgevoerd door het verkeerskundig ICT-bureau VIA. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal ongevallen waarbij jongeren tussen de 4 en 18 jaar betrokken zijn met 18 procent is gestegen ten opzichte van 2013. De belangrijkste oorzaak is dat de wegen naar scholen propvol zijn.

Raadslid Michel van Dijk wil graag van het college weten of er in de gemeente wegen zijn waar veel scholieren fietsen die nog onvoldoende veilig zijn en wat het college kan en gaat doen om de veiligheid van scholieren te verbeteren. Ook is hij benieuwd naar hoeveel kinderen er sinds 2014 betrokken zijn geweest bij ongelukken in de gemeente en of er inderdaad sprake is van een toename.

Forza! vindt dat ieder kind veilig naar school moet kunnen gaan. Van Dijk:"Als er sprake is van verkeersonveiligheid op wegen waar veel scholieren gebruik van maken, moeten deze zo snel mogelijk worden aangepakt. Het kan en mag niet zo zijn dat in deze gemeente kinderen onveilig naar school gaan. Elk kind moet veilig de weg naar school kunnen gebruiken en dat is wat ons betreft een taak van de gemeente."