• Eigen foto

Forza! niet blij met wijze waarop gemeente huisstijl uitdraagt

HAARLEMMERMEER De fractie van politieke partij Forza! is niet tevreden over de manier waarop de gemeente Haarlemmermeer de nieuwe huisstijl uitdraagt. Raadslid Jordy Schaap heeft hierover vragen gesteld aan het college. 

De Forza!-fractie is overduidelijk niet te spreken over de manier waarop de gemeente Haarlemmermeer de nieuwe huisstijl uitdraagt. Het is de partij - 'naast het feit dat de nieuwe huisstijl niet de mooiste keuze is' - opgevallen dat de opmaak van de auto's waarin gemeentelijke medewerkers rijden nogal afwijkt van de wijze waarop de vormgeving eerder is gepresenteerd.

GROOT EN UITBUNDIG "Op de presentatie en de website van de gemeente is op te merken dat het nieuwe logo van de gemeente groot en uitbundig op de wagens zou worden vertoond", aldus Schaap. "Op een enkele bus na, zijn alle wagens uiteindelijk anders voorzien. Namelijk dat het gemeentelogo klein en sober op de deuren van de berijder en passagier zijn aangebracht. Dit ziet er niet alleen sober uit, maar in het verkeer en op straat vallen de gemeentelogo’s daardoor niet goed op. Wat volgens onze fractie weer zonde is van de zichtbaarheid van onze gemeente." Om nog maar te zwijgen over de geldverkwisting, aldus Schaap.

Om duidelijkheid te krijgen over de kwestie heeft Schaap een aantal vragen aan het college gesteld. Zo wil hij onder meer weten of B & W ook van mening is dat de gemeentelijke voertuigen er uitbundiger uit hadden mogen zien en wat de totale kosten waren van het invoeren van de nieuwe huisstijl.