• Redactie

Forza: ook regenboogvlag bij moskee en kerken

HOOFDDORP De fractie van Forza! zou het toejuichen als er volgend jaar op Coming Out Day ook regenboogvlaggen worden gehesen bij kerken en de moskee in de gemeente. Dat stelt de partij in een reeks schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De Coming Out Day wordt elk jaar op 11 oktober gevierd. Dan wordt op meerdere plekken de regenboogvlag gehesen als symbool voor seksuele diversiteit. Dit jaar kregen bestuurders van voetbalclubs als nieuwe activiteit een regenboogbal overhandigd.

Forza! zegt de inzet van het college te waarderen voor de acceptatie en emancipatie van lesbischen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De fractie vraagt zich wel af waarom juist voetbalclubs een regenboogbal hebben gekregen.

De partij is benieuwd wat het college heeft gedaan om via kerken en de moskee aandacht te vragen voor seksuele diversiteit. Volgens Forza! is er vooral binnen strenggelovige gemeenschappen weinig begrip en respect voor mensen met een andere seksuele voorkeur. Als er geen actie is ondernomen richting geloofsgemeenschappen is dat een gemiste kans, zo meent Forza!

Forza!-raadslid Michel van Dijk stelt dat er veel maatschappelijke winst is te behalen als de regenboogvlag bij kerken en de moskee wordt gehesen. "Het zou mooi zijn als de moskee en kerken volgend jaar ook de regenboogvlag laten wapperen. Daarom hopen wij ook dat het college alsnog van plan is om met de kerk- en moskeebesturen in gesprek te gaan en aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBT'ers."