Forza! start meldpunt over voorrangsbeleid vluchtelingen

HOOFDDORP Forza! wil graag van inwoners weten wat zij ervan vinden dat sociale huurwoningen op grote schaal aan vluchtelingen met een status worden toegewezen. Daarom is de partij een meldpunt begonnen waar mensen hun mening kwijt kunnen. Dat kan op de website www.stemforza.nu.

De lokale partij maakt zich grote zorgen over de opdracht van de rijksoverheid aan de gemeente Haarlemmermeer om dit jaar meer dan 300 vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. De gemeente heeft inmiddels een taskforce in het leven geroepen die een oplossing moet bedenken voor deze opgave.

In 2016 wordt het aantal vluchtelingen dat moet worden gehuisvest naar verwachting nog groter. Het kabinet stelt dat gemeenten deze statushouders binnen 3 maanden een woning moeten aanbieden.

Fractievoorzitter Paul Meijer: "De woningmarkt kan de massale toestroom nu al niet aan. Er komen per jaar gemiddeld maar 500 huurwoningen vrij en onze eigen inwoners moeten nu al jarenlang wachten op een huurwoning. Er zijn nog duizenden wachten voor u. Het college zou de noodklok moeten luiden bij de VNG en het kabinet. Wij vinden dit onacceptabel. Als het aan Forza! ligt gaat dit krankzinnige voorrangsbeleid direct van tafel!"