Forza wil haast maken met centrumplan Zwanenburg

ZWANENBURG De fractie van Forza! maakt zich zorgen over de voortgang van het plan 'Hart van Zwanenburg'. Inwoners van Zwanenburg beginnen de hoop en moed te verliezen dat de megaverandering van het centrum van Zwanenburg ooit nog gaat gebeuren.

Fractievoorzitter van Forza! Paul Meijer gaat hierover vragen stellen aan het college tijdens de allerlaatste raadsvergadering voor het zomerreces. "Ons college heeft mooie ideeën en woorden over het betrekken van inwoners bij belangrijke dingen die in hun omgeving staan te gebeuren, maar voegt de daad niet bij het woord. In de ontwerpfase zijn inwoners goed gehoord, maar het college laat het in de realisatiefase volledig afweten. Er is nog geen schop de grond ingegaan en inwoners van Zwanenburg worden niet of slecht geïnformeerd. Ik ben hier heel boos over en het college heeft hierover wat uit te leggen, vooral aan de inwoners van Zwanenburg."

De fractie van Forza! meent dat er zo snel mogelijk moet worden begonnen met de realisatie van het centrumplan. De toestand van dorpshuis De Olm verslechtert met de dag. Voor de inwoners van Zwanenburg is het onverteerbaar dat er wel miljoenen euro's beschikbaar zijn voor een honkbalstadion of een nieuw raadhuis, maar voor er voor hun Hart voor Zwanenburg geen enkele aandacht meer is, aldus Forza!