• Forza!

Forza wil helderheid over nepaangiften tegen Wilders

HOOFDDORP De fractie van Forza! heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over mogelijke nepaangiften in Haarlemmermeer tegen PVV-leider Geert Wilders. Forza! wil van burgemeester weterings weten hoeveel nepaangiften er zijn gedaan naar aanleiding van de omstreden uitlating van Wilders over 'minder minder Marokkanen'.

De Telegraaf kwam zaterdag met een artikel waarin staat dat er rond de reeks aangiften tegen Wilders een 'ontluisterend beeld van misleiding, be・vloeding, intimidatie en onkunde' bestaat. Zo zouden onder meer meerdere PvdA-raadsleden betrokken zijn geweest bij de massa-aangifte en konden sommige aangevers niet eens lezen, waardoor zij geen idee hadden wat ze ondertekenden.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vindt dat beschamend. "Als blijkt dat in onze gemeente ook valse aangiften tegen de heer Wilders zijn gedaan willen we zo snel mogelijk van de burgemeester weten hoe hij dit soort hetzes in de toekomst gaat voorkomen. Daarnaast is het ook een ernstige aantasting van de democratie dat een parlementariër zich in de rechtbank moet verantwoorden voor uitspraken die in het politieke spectrum zijn gedaan. Laat de kiezer bepalen wat hij vindt van bepaalde uitspraken van parlementariërs en niet de rechter."