Fractieassistent Bert de Ruiter (Forza!) kan aan de slag

HOOFDDORP - Bert de Ruiter uit Hoofddorp is donderdag tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe fractieassistent van Forza! Haarlemmermeer. Eerder waren er problemen met de aanstelling van De Ruiter, nadat hij via Twitter openlijk kritiek had geuit op burgemeester Theo Weterings.

Donderdag waren alle plooien gladstreken en kon De Ruiter alsnog de gelofte afleggen. Zijn voormalige Forza-kompanen Anneke van der Veer en Kees van der Linden maakten dat niet mee. Zij liepen op moment van beëdiging demonstratief de raadzaal uit. Het gaf aan hoe slecht de verhoudingen nog steeds zijn tussen Forza! en de nieuwe fractie Onafhankelijk Liberaal.

De breuk in de fractie van Forza! had te maken met mogelijk ongeoorloofde uitgaven uit de fractievergoeding van de partij. Van der Veer en Van der Linden deden daarover een integriteitsmelding. Burgemeester Weterings zei gisteren op vragen van SRH-fractievoorzitter Rinus Beusenberg dat het onderzoek naar de fractie-uitgaven van Forza! bijna is afgerond.