Garagisten Jan en Marius Onos gaan van hun rust genieten

NIEUW-VENNEP Beiden zijn ze boven de 65 jaar en vinden het na tweeëntwintig jaar mooi geweest. Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot het veelzijdige garagebedrijf aan de Bergsmastraat 14 in Nieuw-Vennep. Jan en Marius Onos namen hun besluit weloverwogen en danken iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van hun bedrijf.

Na dat besluit zetten de broers hun goed beklante garagebedrijf te koop en/of te huur. Ondanks diverse gesprekken lukte het niet een geschikte bedrijfsopvolger te vinden. Vandaar dat het pand nu overgaat naar een ondernemer die zich wel met autotechniek bezighoudt, maar niet in de zin van Onos & Onos.

"Ons in Franse auto's gespecialiseerde bedrijf stopt daarom per 1 juli", zeggen de mannen in koor. "Het heeft ons altijd veel gebracht, maar nu de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt is het goed om te stoppen. Helaas lukte het niet een opvolger te vinden en zijn we er uiteindelijk wel met iemand uitgekomen. Die heeft ook autoplannen met het pand, maar in een andere richting dan wij deden. Wij hebben onze klanten allemaal een brief hebben gezonden en willen ze helpen een passend ander Bovag garagebedrijf in Nieuw-Vennep te vinden en onze zaak netjes afronden."

Terugkijkend waren vooral de afgelopen tien jaar heel uitdagend voor de mannen omdat de rol van elektronica en data steeds belangrijker werd. "We hebben het tot het laatst bijgehouden om onze kennis op peil te houden en zelfs de papieren voor APK-keurmeester zijn net nog weer verlengd", vervolgen de ondernemers. "Techniek van nu begint bij de klant. Die informeert je over de storing en dan analyseer je samen met de testkast het probleem, om daarna de auto weer in orde te maken. Vroeger ging dat heel anders. Echt onvergelijkbaar. Verder willen wij de dealers en andere autobedrijven in de regio bedanken voor de plezierige samenwerking. Kwam je ergens niet uit kon je altijd bij hen te rade voor advies en de klant helpen. Een tevreden klant was immers altijd ons doel. Dat is ook wat wij het meest gaan missen: Het contact met onze klanten. Dat waren er honderden en van velen mochten wij inmiddels al een kaartje met leuke verhalen en goede wensen ontvangen, anderen komen langs met een flesje wijn of een bosje bloemen. De gereedschapkisten gaan voor goed op slot. Nu is het tijd voor de familie, fietsen en uitslapen. Aan dat laatste moeten we ook echt gaan wennen, want normaal ging om half zeven de wekker. We willen wel in Nieuw-Vennep blijven wonen."

Tot slot willen de broers Onos ook hier iedereen bedanken voor het in hen gestelde vertrouwen en de fijne relatie in de afgelopen meer dan twintig jaar.