• Ton Dijkstra

'Geen inspraak bewoners bij renovatie Dr. Van Haeringenplantsoen'

NIEUW-VENNEP Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen. Ze hebben alleen mogen kiezen uit welke bomen er worden geplant. Dat zegt raadslid Anneke van der Veer, die het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over heeft gesteld.

Twee bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Hun voornaamste bezwaar is dat de participatie zo slecht geregeld is. Volgens raadslid Van der Veer gebeurt dat ook bij andere projecten, zoals bij de herinrichting van speelplekken, in Rijsenhout en op de Ringdijk.

Anneke van der Veer haalt in haar vragen aan het college uitspraken van wethouder Marjolein Steffens-van de Water aan waarin juist het belang van goede participatie wordt benadrukt. De citaten zijn van net voor het aantreden van Steffens als wethouder. De toenmalige politiek leider van de HAP zei toen: " Het is belangrijk dat inwoners zoveel mogelijk invloed hebben op hun eigen leefomgeving, gewoon omdat zij zelf meestal het beste weten wat daar speelt, wat daar nodig is en hoe de gemeenten daarbij kan helpen."

Eén van de vragen van het raadslid is daarom of de wethouder nog steeds achter die uitspraken staat.