• Pixabay.com

Geen verkeersborden van bamboe in de polder

HOOFDDORP Er komen in de gemeente geen verkeersborden die van bamboe zijn gemaakt. Dat heeft wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid vorige week geantwoord op mondelinge vragen van fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP.

Het raadslid kon zich herinneren dat vlak voor het zomerreces van 2014 drie leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp een presentatie hebben gegeven aan de gemeenteraad over het gebruik van bamboe voor verkeersborden. Het college reageerde enthousiast en beloofde de toepassing te zullen onderzoeken.

Arjo van Bezooijen wilde weten hoe het vier jaar later met dat onderzoek staat. Hij was er op gekomen, omdat de gemeente Bloemendaal ook bamboeborden in omloop blijken te zijn.

Wethouder Nederstigt beaamde dat, maar volgens hem gaat het niet om verkeersborden. Dat is volgens hem ook niet in Haarlemmermeer aan de orde. Bamboe als materiaal voor allerlei voorwerpen wint overigens wel steeds meer terrein.

Volgens de wethouder heeft de gemeente al meerdere borden afgenomen van de leerlingen van het Kaj Munk College. Zo'n rotonde is onder meer te vinden op de rotonde in Rijsenhout.

Overigens beschikt de gemeente sinds kort over een eigen terrein om bamboe te kweken. Dat ligt in de buurt van Badhoevedorp en is drie hectare groot. Wethouder Nederstigt verwacht een grote toekomst voor bamboe.