• Zondag was voor de leden van de Graankorrel de eerste bijeenkomst in het nieuwe gebouw.

    Pr

Geloofsgemeenschap De Graankorrel verhuist naar IJweg 1100

'Anja Maas

HOOFDDORP "Het is zover, we gaan verhuizen. Op 30 april kregen we officieel de sleutel, dus we kunnen aan de slag. De handen moeten nog wel even uit de mouwen, want er komt een interne verbouwing. In september hopen we in ons nieuwe huis ons 25-jarig jubileum te vieren."

Rob van der Moolen is voorzitter van de kerkenraad van De Graankorrel, de geloofsgemeenschap die deel uitmaakt van de Christelijke Gereformeerde Kerk. "We zijn hier in 1994 officieel gestart. In 1996 konden we ons huidige pand, naast wijkcentrum De Boskern, openen. Daar hebben we ons altijd prima thuis gevoeld, maar we groeien, dus het werd allemaal wat krap. Vandaar dat we onze kerkdiensten hielden in Floriande, in de aula van het Haarlemmermeer Lyceum. Natuurlijk zijn we blij met onze groei."

PRECIES WAT WE ZOCHTEN "Het is goed te zien dat steeds meer jonge mensen ons weten te vinden. Ons nieuwe adres wordt IJweg 1100. Het pand ligt naast Event Center Fokker en hoorde tot voor kort bij de Meerkerk. Zij concentreren hun activiteiten nu aan de Bennebroekerweg en wilden wel verkopen. 'De IJweg' was precies wat we zochten, we hebben zaken gedaan. Dat was mede mogelijk door een flinke eigen bijdrage van onze gemeenteleden. Iets om dankbaar voor te zijn."

NIEUWE GRAANKORREL Als het enigszins mogelijk is, verhuizen de zo kenmerkende letters op het oude pand mee naar de IJweg. "Die letters horen echt bij ons. We hebben voor onze naam toentertijd een wedstrijd uitgeschreven. De Graankorrel is dubbel symbolisch. De naam verwijst naar Haarlemmermeer: van water tot vruchtbare grond en is in de Bijbel een teken voor nieuw leven: de graankorrel valt in de aarde, maar komt daarna weer tot groei."

MEER DAN GELOOF De Christelijke Gereformeerde Kerk Hoofddorp ging in 1994 van start met 150 leden. De gemeente is inmiddels de 400 leden gepasseerd en hoopt naar 500 mensen te groeien. "Naast een religieuze, zijn we ook een hechte gemeenschap. Natuurlijk staat ons geloof in God op één. Jezus volgen en delen in Zijn liefde. Dat is ons uitgangspunt. Precies zeven woorden, zeven is een belangrijk bijbels getal. Een mooie zin, die exact zegt waar het voor ons om draait. Daarnaast hebben we aandacht voor elkaar, kennen we elkaar en zijn we er voor elkaar, ook buiten De Graankorrel. We staan volop in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan ons project Sonrise: een gratis sportweek voor de jeugd, die we in de eerste week van de zomervakantie organiseren in Floriande.

KENNISMAKING Hoewel het pand aan de IJweg voorlopig nog onderwerp is van een flinke renovatie, waren de gemeenteleden op 5 mei al welkom voor een eerste kennismaking. "Alvast om sfeer te proeven. Er gaat nog het nodige gebeuren, maar als alles klaar is, denken we dat iedereen zich in onze nieuwe De Graankorrel prima thuis voelt."

Voor verdere info:

www.degraankorrel.nl