Gemeente gaat kwaliteit sociaal domein meten

HOOFDDORP De gemeente gaat onderzoek doen naar de kwaliteit en knelpunten van het sociaal domein. Dat onderzoek staat los van het klanttevredenheidsonderzoek dat op dit moment wordt gehouden. Wethouder Tom Horn van Zorg heeft het onderzoek deze week toegelicht tijdens het wekelijkse gesprek met de pers.

Het uitvoerige onderzoek gebeurt via de zogeheten Transformeermonitor. Alle onderdelen van het sociaal domein worden onder de loep genomen. Horn: "Het onderzoek kan antwoord geven op de vraag waar we op dit moment staan met het sociaal domein en of we het eigenlijk wel goed doen."

Zoals bekend heeft de gemeente vorig jaar veel sociale taken overgenomen van de rijksoverheid en van de provincie. De eerste monitor gaat daarom ook over het jaar 2015. Het is de bedoeling dat de eerste resultaten van de Transformeermonitor komend najaar bekend worden.

Wethouder Horn ziet de monitor als welkome aanvulling op de onderzoeken die al worden gehounden in het sociaal domein. Het andere onderzoek onder klanten van Wmo en andere sociale taken is vermoedelijk rond de zomer klaar.