• Joey Timmer

Gemeente in gesprek over permanent festivalterrein Park21

HOOFDDORP De gemeente voert op dit moment gesprekken over de komst van een permanent festivalterrein in Park21. Een woordvoerder van de gemeente heeft berichtgeving van dagblad Het Parool over dat terrein bevestigd.

Volgens het Parool praat de gemeente met de organisatoren ID&T en Mojo. ID&T is natuurlijk geen onbekende in Haarlemmermeer. Dit bedrijf houdt al vele jaren het succesvolle dancefestival Mysteryland op het voormalige Floriadeterrein. Het is bekend dat het evenement op die plek niet verder kan groeien.

De gemeente heeft daarom bij ID&T aangegeven dat bij verdere groei een verhuizing naar Park21 voor de hand ligt. Mojo is een landelijk opererende organisator van popconcerten.

Volgens Het Parool moet het festivalterrein op de plek komen van baggerdepot Meergrond aan de Rijnlanderweg. De gemeente heeft al afspraken gemaakt met dat bedrijf over de verplaatsing van het depot.

Een permanent terrein voor dancefestivals en concerten zou een welkome aanvulling zijn van de toekomstige bestemming van Park21. Een deel van de gemeenteraad leverde kort geleden nog kritiek op de trage ontwikkeling van het 1000 hectare gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.