• gemeente

Gemeente Haarlemmermeer herhaalt groot jeugdonderzoek

HOOFDDORP Komende zaterdag krijgen duizenden jongeren van 8 tot en met 17 jaar een brief van de gemeente in de bus met het verzoek om mee te doen aan een groot onderzoek. Daarnaast wordt er gelijktijdig een steekproef gehouden onder jongeren tussen de 18 en 27 jaar.

Het onderzoek is een herhaling van een omvangrijke peiling van vijf jaar geleden. Toen kregen 19.000 jongeren een uitnodiging om mee te doen. Ongeveer 6400 jongeren maakten daar gebruik van.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Jeugd en Onderwijs benadrukte dinsdag tijdens het persuurtje het belang van het jeugdonderzoek. De uitkomsten kunnen worden meegenomen in actualisatie van het jeugdbeleid. Vijf jaar geleden waren de resultaten ook van belang voor een nieuw jeugdbeleid.

De jongeren krijgen vragen voorgelegd over onder meer school en studie, vrije tijd, sociale contacten, gezondheid en verwachtingen van de toekomst. Ze kunnen die vragen digitaal beantwoorden. De enquête kan tot 1 juli worden ingevuld. Steffens verwacht de resultaten na de zomer.

Wethouder Steffens maakt op sociale media veel reclame voor het onderzoek. Zij vindt het van groot belang dat jongeren hun stem laten horen. Er zijn ook posters gemaakt die op plekken worden neergehangen waar jongeren doorgaans veel komen.