• www.wickevoort.nl

'Gemeente hield informatie achter over Wickevoort'

CRUQUIUS De gemeente heeft bij de presentatie van het bouwplan voor de wijk Wickevoort in Cruquius belangrijke informatie achtergehouden. Zo is niet vermeld dat de woningen 1 meter 40 boven het maaiveld komen te liggen. Dat zei inwoner Henk Loerakker uit Cruquius vorige week als inspreker tegen de gemeenteraad.

Volgens Loerakker kwam de aap uit de mouw bij een zitting bij de Raad van State, waar de vertegenwoordiger de ophoging meldde. Dat plan staat naar zijn mening niet in de stukken die de gemeente ter inzage heeft gelegd. De ophoging heeft volgens Henk Loerakker tot gevolg dat de nieuwbouw nog meer zichtbaar wordt voor de omgeving.

Wethouder Mariette Sedee van Ruimtelijke Ordening bestreed dat het maaiveld is opgehoogd voor de bouw van Wickevoort. Het terrein is wel geëgaliseerd. Volgens de wethouder is ook rechtmatig een vergunning afgegeven voor het kappen van bomen ter plaatse. Dat was ook een heet hangijzer.

De gang naar de Raad van State heeft de critici van het bouwplan overigens niks opgeleverd. De hoogste bestuursrechter heeft alle bezwaren afgewezen. “Daar zullen we het mee moeten doen”, aldus Henk Loerakker.

Eén van de wensen van omwonenden was een vrijliggend fietspad langs de Spieringweg. De PvdA vroeg het college waar het toegezegde onderzoek naar het fietspad bleef, maar de schriftelijke vragen waren nog niet ingediend of het verkeersonderzoek werd al bij de raadsleden. “Die twee stukken hebben elkaar gekruist”, zegt PvdA-raadslid Dicky Kerkhoff. “Maar als het verkeersonderzoek daartoe aanleiding geeft, zullen we aanvullende vragen stellen.”