Gemeente steunt KSH met 150.000 euro

HOOFDDORP De gemeente steunt de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) met een eenmalige bijdrage van 150.000 euro. Dat is donderdag kort na middernacht door de gemeente bekendgemaakt.

In de wandelgangen was de steun aan KSH al uitgelekt. Er circuleerden bedragen van rond de 500.000 euro. Het college van B en W besloot al in maart om de KSH met 150.000 euro te steunen. De gemeenteraad besloot donderdagavond de geheimhouding op die beslissing op te heffen.

De KSH was om diverse redenen in financieel zwaar weer beland. De middelbare school is nu onderdeel geworden van de stichting IRIS, een organisatie voor christelijk onderwijs in de regio.

IRIS, KSH en de gemeente zeggen de toekomst van de KSH met vertrouwen tegemoet te zien. Dat optimisme wordt nog eens onderstreept met de eindexamenresultaten van dit jaar. KSH scoorde daarbij beter dan het landelijk gemiddelde.

Bovendien zit de KSH sinds 2013 weer in de lift wat betreft het aantal leerlingen. Voor het nieuwe schooljaar hebben zich ruim 200 brugklassers aangemeld bij de school.