Gemeenteraad bezorgd over lokale media

HOOFDDORP De gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de toekomst van de lokale media in Haarlemmermeer. Dat bleek donderdag tijdens de raadsvergadering, waar D66-raadslid Pablo Meegdes voorstelde een speciale vergadering te houden over de lokale pers.

Directe aanleiding voor het initiatief van Meegdes was het feit dat ontslag dreigt voor een kwart van alle journalisten van het Haarlems Dagblad. Daarnaast is Nieuwsblad Haarlemmermeer vorig jaar verdwenen. Het raadslid is bang voor verschraling van de lokale journalistiek.

Hoezeer andere fracties de hartenkreet van Pablo Meegdes ook onderschreven, een meerderheid om daar een vergadering over te beleggen kwam er niet. De meeste partijen wezen erop dat de pers onafhankelijk is en dat dit ook vooral zo moet blijven.

D66'er Meegdes vond het wel erg makkelijk om je zorgen te uiten maar daarnaast helemaal niks te doen. Hij benadrukte dat andere gemeenten een stimuleringsfonds in het leven hebben geroepen voor lokale media die in de problemen komen. Daarnaast krijgt de Meeromroep ook steun van de gemeente, aldus het raadslid.