Gemeenteraad blij met hotel op plek Sony City

HOOFDDORP De gemeenteraad is unaniem verheugd dat de voormalige bedrijfspanden van Sony worden omgevormd tot groot hotel. Dat bleek donderdagavond tijdens een kort beraad over wijziging van het bestemmingsplan die realisatie van het hotel ruimtelijk mogelijk moet maken.

Reisorganisatie Corendon heeft plannen om Sony City om te bouwen tot een hotel met 150 kamers en 250 appartementen waar gasten voor korte tijd zelfstandig kunnen wonen. Die laatste optie is vooral bedoeld voor expats die voor een korte periode in Nederland moeten werken.

De raadsfracties waren donderdag onverdeeld enthousiast dat het complex van Sony een nieuwe bestemming krijgt. Lof was er ook voor het college dat een zienswijze van de dorpsraad in Badhoevedorp, dat te laat was binnengekomen, toch heeft verwerkt in het uiteindelijke plan. HAP-raadslid Chris Groothand noemde dat de 'koninklijke weg'.

Sommige fracties hadden nog wat ondergeschikte vragen, maar dat nam niet weg dat alle partijen binnenkort voor wijziging van het bestemmingsplan zullen stemmen.