• Redactie

Gemeenteraad wil bushalte bij sportcomplex behouden

HOOFDDORP De gemeenteraad vindt unaniem dat er bij het sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) een bushalte moet blijven. Dat heeft de raad donderdag in een motie uitgesproken.

Het initiatief van de motie kwam van de PvdA. Raadslid Willem Klijn betoogde dat het toch noodzakelijk is dat er een bushalte blijft bij het sportcomplex. Volgens hem zijn niet alleen de bezoekers van de SKWA de dupe maar ook bewoners van Aquaradius en scholieren van het Haarlemmermeerlyceum. Alle andere partijen sloten zich bij dit standpunt aan.

Vervoerder Connexxion wil de buslijnen 168 en 268 in het nieuwe vervoersplan vervangen door een nieuwe snelle lijn, 341. Die verandering leidde al eerder tot protest en een handtekeningenactie in de wijk Floriande.

In het plan zou de bushalte bij het SKWA komen te vervallen. In de aangenomen motie wordt vervoerswethouder Derk Reneman opgedragen zijn uiterste best doen om de bushalte te behouden.

Wethouder Reneman zei het advies van de gemeenteraad mee te zullen nemen in de besluitvorming over het definitieve vervoersplan. Volgens hem is die besluitvorming enigszins uitgesteld en is het daarom goed mogelijk om nog wijzigingen aan te brengen.