Geslaagd nieuwjaarsvegen in Lisserbroek

LISSERBROEK Oud en nieuw zorgde voor veel gezelligheid maar ook voor veel vuurwerkafval op nieuwjaarsdag. Daarom riep SuperSchoon ambassadeur Lily Nieuwenhuizen iedereen op om mee te doen met nieuwjaarsvegen in Lisserbroek. En dat was een groot succes! Circa 20 actieve bewoners, waaronder 12 kinderen zorgden voor een volle container met afval. Maar ook daarnaast is er in Lisserbroek flink schoongemaakt.

SuperSchoon is een initiatief dat schoonmaakacties organiseert en in het zonnetje zet. SuperSchoon wordt geïnitieerd en uitgevoerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en ondersteund door de gemeente Haarlemmermeer.

Tussen 12.00 en 14.00 uur kon iedereen bij Sociaal Cultureel Centrum De Meerkoet in Lisserbroek het opgehaalde vuurwerkafval inleveren. Daar wachtte een warm welkom met oliebollen én een leuke grabbelton met cadeautjes voor de kinderen. Als klap op de vuurpijl werd afgelopen zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Meerkoet een mooie hoofdprijs uitgereikt door Lily Nieuwenhuizen: "De gelukkige winnaar Tyron had goed meegeholpen en won een leuk uitje voor het hele gezin".