• Eric van Lieshout

Gesprek over hernieuwde opvang vluchtelingen in Vijfhuizen

HOOFDDORP De gemeente is in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de hernieuwde opvang van vluchtelingen bij het Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Wethouder Tom Horn zei dinsdag tijdens het wekelijkse gesprek met de pers dat er komende vrijdag meer bekend wordt over de opvang.

In de Expohal werden kort geleden al 250 vluchtelingen opgevangen, vooral gezinnen uit Syrië en alleenstaande minderjarigen uit Eritrea. Dat ging om crisisopvang die bijna een week heeft geduurd. De vluchtelingen zijn daarna naar elders vertrokken.

Het is de bedoeling dat de nieuwe groep vluchtelingen langer wordt opgevangen. Het betreft nu een noodopvang. De gemeente werkt voor locaties voor vluchtelingenopvang nauw samen met andere gemeenten in de regio Kennemerland.

Burgemeester Theo Weterings zei dinsdag dat er vooralsnog voldoende politie beschikbaar is om de veiligheid rond opvangcentra voor vluchtelingen te garanderen. Die vraag werd in het weekend actueel na een incident bij een opvangcentrum in Woerden.

Label:

Vluchtelingen