• Eigen foto

'Gezellige Boel' gaat voor 30.000 euro

HOOFDDORP Sandy Schalk en Linsey Schluter zijn de kracht achter het team 2 ‘Gezellige Boel’ dat op 22 en 23 juni meeloopt tijdens tweede Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen in estafettevorm voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

“Ons ideaal is een wereld zonder kanker”, vertelt Sandy Schalk, “vandaar dat wij als team 2 ‘Gezellige Boel’ onder leiding van Sandy Schalk ons inzetten voor KWF. Middels meerdere acties proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zo hebben wij onder andere een hartjes actie, bingo, Zumba-marathon en een statiegeldactie.”

Het doel bij de start was 15.000 euro. Dit hebben zij inmiddels bijgesteld naar 30.000 euro. “Dit hebben wij kunnen bijstellen door een actie opgezet door Linsey”, gaat Schalk verder. “Zij is werkzaam op het Haarlemmermeer Lyceum. De actie werd gehouden op 20 december 2018, de leerlingen van leerjaar 1 en 2 hebben toen meegedaan aan een zwemmarathon. De leerlingen hebben zich voor die tijd laten sponsoren. Voordat de eerste leerling in het water lag stond de teller al op 4.000 euro. De leerlingen hebben van 9 tot 12 uur in een estafettevorm gezwommen. Het definitieve bedrag zal binnenkort bekend zijn, maar duidelijk is dat de leerlingen bij elkaar al ruim 15.000 euro hebben opgehaald.”

Het Haarlemmermeer Lyceum heeft ook zijn steentje bijgedragen, door de kosten van de huur van het zwembad op zich te nemen.

Kijk op de Facebookpagina ‘Gezellige Boel’ voor alle acties van het team.