GreenTeens opnieuw de boom in voor het goede doel

HOOFDDORP De GreenTeens van De Heimanshof in Hoofddorp laten zich van 19 t/m 21 februari opnieuw voor 48 uur vrijwillig opsluiten in de boomhut op het terrein van De Heimanshof. Het wordt een echte 'overlevingstocht' zonder verwarming, televisie, mobiele telefoon en andere luxe.

"Met onze actie willen we zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor de renovatie van een spannend en leerzaam pad hoog tussen de bomen in het bos van De Heimanshof. En we willen wel eens meemaken wat het is om te overwinteren", aldus Feline Boot, één van de deelneemsters aan de Goede Doelen Marathon die vrijdag 19 februari om 20 uur start.

"Wij zijn een groep tieners die van de natuur houden en vanaf thuisbasis De Heimanshof samen optrekken. We maken ons eigen jaarprogramma, gaan 1x per maand met elkaar op excursie of kamp in de natuur en doen leuke projecten voor doelen die wij belangrijk en/of duurzaam vinden. Wij financieren deze activiteiten grotendeels zelf door bijvoorbeeld te collecteren voor goede doelen als Stichting Kinderhulp en het Oranje fonds. Deze overwinteringsactie hoort daar ook bij."

Goede Doelen marathon

Volgens de voorzitster van de Greenteens zitten kinderen en tieners veel binnen en achter de computer. "Wij vinden het belangrijk dat kinderen bewegen en van de natuur leren en daar ook veel zijn. Dat kan bijvoorbeeld op De Heimanshof waar in 2015 een avontuurlijk bomenpad aangelegd is hoog tussen de bomen. Kinderen kunnen daar lekker bewegen, de natuur ervaren en leren over bomen, het leven van vogels en de natuur rondom de beek. Daarom is het zo jammer dat het bomenpad al enige tijd dicht is, omdat het veiliger en educatiever gemaakt moet worden. Daar is veel geld voor nodig."

Een deel daarvan willen de Greenteens zelf bijeenbrengen in de vorm van een Goede Doelen Marathon. Daarbij laten zij zich 48 uur in de boomhut op De Heimanshof opsluiten. "We laten ons sponsoren en hopen dat we het volhouden en dan veel geld bij elkaar kunnen krijgen om mee te betalen aan de kosten. We hopen ook dat er andere mensen zijn die leuke acties bedenken en meehelpen."

Voor de Goede Doelen Marathon ligt de boomhut vol hooi, er zijn ruim tien jonge deelnemers die er 2 nachten willen slapen. Overdag gaan ze onder andere dekens breien voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

"Iedereen is welkom op zaterdag en zondag. Je kunt thee en koffie kopen voor het goede doel en ons sponsoren natuurlijk."

Vorig jaar hebben de Greenteens hun eerste Goede Doelen Marathon gehouden. Dat was ten behoeve van het Ebola-fonds. Opbrengst: € 900. "Wij hopen dit bedrag ver te overtreffen. Met ieders hulp moet dat lukken."

Steunen kan op verschillende manieren:

Via giften, contant of via Vriendenkring De Heimanshof: NL 06 INGB 000 572 98 96 o.v.v. greenteens marathon; via het sponsoren van een of meer GreenTeens (het sponsorformulier staat op www.heimanshof.nl); door overdag langs te komen op zaterdag 20 en/of zondag 21 februari.

Op zondag 21 februari wordt om 20 uur de balans opgemaakt.

Het adres is: Struintuin van De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.