GreenTeens zamelen ruim 900 euro in tegen Ebola

HOOFDDORP - De jongerengroep van heemtuin De Heimanshof, de GreenTeens, heeft ruim 900 euro opgehaald met haar boomhutactie. De helft van het bedrag wordt gestort op giro 555 als bijdrage voor de bestrijding van ebola, de andere helft wordt onder andere gebruikt voor het zomerkamp in Limburg.

Grote klasse. Petje af. Heel knap want er viel niet één onvertogen woord en nog meer woorden van deze strekking. Die vielen de jongeren vorige week zondag ten deel nadat zij eindelijk de boomhut mochten verlaten, achter op het terrein van de heemtuin De Heimanshof. Een deel van de groep had er op dat moment 24 uur onafgebroken boomhutzitten op zitten, maar er waren ook jongeren die het 48 uur hadden volgehouden. En dat allemaal om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Eén: voor de bestrijding van ebola en twee voor het kunnen organiseren van eigen activiteiten in en met de natuur. Daarvoor lieten zij zich sponsoren, maar verkochten ook zelfgemaakte origami vouwkunst. Tussendoor werden er spelletjes gespeeld, geslapen, gegeten en gedronken (begeleiders maakten dit klaar want zelf mochten ze niet uit de boomhut), naar muziek geluisterd, veel met elkaar gesproken en er werd gebreid.

De actie begon vrijdag 23 januari om 20 uur en duurde tot zondag 25 januari 20 uur. Maandag 2 februari werden de sponsorbedragen bij elkaar opgeteld. Voorlopige stand: ruim 900 euro.

"Een fantastisch bedrag toch", aldus Marike Bos, een van de begeleidende ouders. Dat vinden de jongeren zelf ook. "Het viel soms niet mee om wakker te blijven", aldus Thirza (15) die 48 uur in de boomhut bleef. "Maar het was wel heel leuk om dit samen te doen."