Grey Pride in Hoofddorpse wijk Floriande

HOOFDDORP Het woonzorgcentrum Floriande van Amstelring, het Huis van de Buurt en Amstelring Dagbesteding, sluiten dit jaar aan bij de Grey Pride. Het programma start dinsdag 26 juli met een filosofisch café en is vooral bestemd voor roze ouderen 'die niet in de kast hoeven te gaan in een zorginstelling'.

"Gelijkwaardigheid staat in ons huis altijd bovenaan, het was daarom voor ons niet meer dan logisch om aan te sluiten bij dit mooie initiatief, waarin gelijkwaardheid, respect en jezelf mogen zijn een centrale rol spelen", aldus Dominique Gerbracht en Mara van Limbeek. Zij zijn de initiatiefnemers van het programma in Floriande dat voor iedereen open staat, dus homo, hetero, jong en oud.

Het Grey Pride programma in het Huis van de Buurt start dinsdag 26 juli om 14 uur met een Filosofisch café: Gelijkheid en geaardheid in de ouderenzorg.

Tijdens het filosofisch café gaan bezoekers met elkaar in gesprek over gelijkheid, openheid en verschillende geaardheden. Hoeveel ruimte is er binnen de ouderenzorg om open homoseksueel te zijn? Hoe komt het dat wij maar weinig oudere stellen van hetzelfde geslacht tegenkomen binnen het Huis van de Buurt en het Woonzorgcentrum? Hoeveel ruimte ervaren wij sowieso voor mensen met een andere leefstijl, levensovertuiging of afkomst?

Woensdag 27 juli start om 14 uur de Theatervoorstelling: Vrolijk Roze.

In deze voorstelling zingt en vertelt Harald over allerlei apsecten die met homosexulaiteit te maken hebben.

Donderdag 28 juli start om 14 uur de film Milk. Milk is een Amerikaanse biografische dramafilm van regisseur Gus Van Sant uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Harvey Milk, de eerste verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later vermoord werd.