• Volgens wethouder Nederstigt, hier met hamer, staan we op energiegebied voor een enorme uitdaging.

    Jos van Rooijen

'Grootste klap komt nog'

HOOFDDORP De gemeente Haarlemmermeer is op de goede weg zodra het gaat om nadenken over en maatregelen nemen in het kader van de toekomstige energiebehoefte.

Dat heeft wethouder Nederstigt (Duurzaamheid) dinsdagmiddag gezegd over de wijze waarop 'zijn' gemeente zich voorbereidt op de groeiende behoefte aan (groene) stroom en het nu al gasloos bouwen van woningen en woonwijken. Over de provincie was hij veel minder te spreken. Waar hij Haarlemmermeer juist complimenteerde 'omdat daar de urgentie wél gevoeld wordt 'en dat daar nu al op ingespeeld wordt (bijvoorbeeld vorig jaar de grootste groei aantal zonnepanelen op het dak) verweet hij het provinciebestuur een veel te eenzijdige blik en gebrek aan visie en daadkracht. "We staan op energiegebied voor een enorme uitdaging. En reken erop dat de grootste klap nog komt. Het gaat echt pijn doen. Het nieuwe college staat voor een grote opdracht."

Op de vraag of hij zijn beleid in het nieuwe college (eind dit jaar zijn er verkiezingen) wil voortzetten, wilde hij niet ingaan. "Dat is aan de kiezers."