• Redactie

Groter gebied in De Hoek voor zonne-energie

HOOFDDORP In het bedrijvengebied De Hoek bij Hoofddorp wordt een groter gebied dan tot nu het plan was bestemd voor zonnepanelen. Dat heeft wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid dinsdag gezegd tijdens het persuurtje. Het gebied is eigendom van ontwikkelaar SADC, waarvan de gemeente Haarlemmermeer één van de partners is.

Tot nu toe bestond de zogeheten Groene Hoek uit zo'n 26 hectare voor zonnepanelen. Dat wordt nu bijna 50 hectare. Het zonnepark blijft gedurende 25 jaar in tact, is de afspraak. Daarna wordt gekeken of het gebied weer zijn oude functie kan terugkrijgen: voor de vestiging van bedrijven.

De Hoek was één van de gebieden in de regio die grotendeels leeg kwam te staan door de recente financiële crisis. De komst van zonnepanelen is een welkom alternatief.

Volgens wethouder Nederstigt telt het project straks 250.000 tot 260.000 panelen die goed zijn voor circa 30 megaWatt aan energie. Die hoeveelheid kan 8500 tot 9000 huishoudens van stroom voorzien. De inzet van zonne-energie ter plekke bespaart ongeveer 11 megaton aan CO2-uitstoot.