Haagse handen voor familie Baars

BADHOEVEDORP Nadat eerder de lokale politiek dat had gedaan heeft nu ook de landelijke politiek de helpende hand uitgestoken naar de zwaar gedupeerde familie Baars in Badhoevedorp.

Tijdens het werkbezoek dat Tweede Kamerlid Martijn van Helvert onlangs bracht aan Jan en Riet Baars toonde hij zich geschrokken van de situatie. En met hem fractievoorzitter Mariëtte Sedee en raadslid Steffe Bak. De drie CDA'ers zagen met eigen ogen het oprukkend asfalt van de om te leggen Sloterweg richting voortuin van het echtpaar.

Zoals bekent gaat de Sloterweg met een viaduct over de nieuwe A9 heen. Geen tunnel en dat levert Rijkswaterstaat een besparing op van een paar miljoen. Maar Jan en Riet Baars zitten in een fuik. Ze kunnen er niet blijven wonen maar kunnen geen kant op omdat er maar geen fatsoenlijke schadeloosstelling komt. Het verschil tussen vraag en aanbod is 157.000 euro. Van Helvert spreekt van een 'schrijnend geval' en gaat bij de minister onder de aandacht brengen hoe onbuigzaam Rijkswaterstaat met de familie omgaat. Tevens gaat hij bevorderen dat er eindelijk iets gebeurt. Het college van B en W liet eerder weten niets voor het echtpaar te kunnen doen omdat het een zaak is tussen Rijkswaterstaat en de familie. "Dat de gemeente geen verantwoordelijkheid neemt is veel te kort door de bocht. Het gaat wél om Haarlemmermeerders die vermalen worden", meent Bak.