• Wineke Onstwedder
  • Wineke Onstwedder

Haarlemmermeer Lyceum met twee teams naar finale NK Debatteren

HOOFDDORP In een sterk bezet deelnemersveld is het de twee teams van De teams van locaties Zuidrand (Haarlemmermeer Lyceum Tweetalig) en Baron de Coubertin (Haarlemmermeer Lyceum tweetalig) gelukt om een gooi te mogen doen naar de nationale titel NK Debatteren.

Afgelopen zaterdag werd de tweede voorronde van het NK Debatteren voor scholieren gehouden. Het evenement vond plaats in het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Aan de voorronde deden 42 scholen mee. De beste tien zouden zich plaatsen voor de finale op 21 januari op de Universiteit Utrecht. Het Haarlemmermeer Lyceum deed zaterdag met twee locaties mee.

Beide teams wonnen al hun debatten maar het gaat uiteindelijk om het totale aantal sprekerspunten per team dat de doorslag geeft: je kunt beter een goed debat verliezen dan een slecht debat winnen.

Aan het einde van de dag werd in een propvolle aula de uitslag bekendgemaakt. De spanning steeg. Zou het Lyceum met twee teams naar de finale kunnen afreizen? Na een paar minuten werd duidelijk dat het keiharde werken van de 'debaters' werd beloond. Beide ploegen eindigden stevig in de top tien en reizen volgend kalenderjaar wederom af naar Utrecht om een gooi te doen naar de nationale titel.

Merel Oskam, Jackie van Rijn, Meike Wind, Nienke Geeve, Timo Pitstra (Dalton) en Joris Bouman, Hilde Rongen, Femke Uithol, Rianne 't Jong en Lisanne Fung Fen Chung (Tweetalig ) gaan weer hard trainen.