• Haarlemmermeer Waterproof
  • NMCX

Haarlemmermeer Waterproof lanceert Raamposter

HAARLEMMERMEER Haarlemmermeer Waterproof heeft een Raamposter gelanceerd; 'Samen maken we Haarlemmermeer Waterproof'.

In 'versteende' gebieden van Haarlemmermeer is veel steen en weinig groen te vinden. Het water kan hierdoor niet weg en dit zorgt voor veel overlast en schade.
Dit kan voorkomen worden en iedereen kan daar aan bijdragen. Veel Haarlemmermeerders dragen hier al aan bij, maar het is niet altijd goed te zien wat er in de (achter)tuin is gedaan. Daarom wordt nu deze raamposter gelanceerd.

WATERPROOF MAATREGELEN De bedoeling is om de 'sponswerking' van Haarlemmermeer te
vergroten. Zo kan voorkomen worden dat straten of kelders onderlopen bij heftige regenbuien. Dit kan met verschillende maatregelen in de tuinen. Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Een regenton maakt al een verschil in de tuin, maar een waterproof Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van de inspanningen van iedereen samen.

RAAMPOSTER Op de raamposter staan goede voorbeelden van deze maatregelen. De organisatie roept iedereen op om de maatregelen die zij al in hun tuin hebben getroffen te tonen, door te geven en zo elkaar te inspireren. Download de raamposter, print hem uit, vink aan welke maatregelen jij in je tuin hebt gedaan en plak de poster op je raam.

CENTRUM VOOR DUURZAAMHEID Haarlemmermeer Waterproof is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer. Het doel is Haarlemmermeer bestand te maken tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én het gratis regenwater beter benutten.