Haarlemmermeer wint met Meermaker en Tegenstroom de Energy Ambitie Award

HAARLEMMERMEER Gedeputeerde Jaap Bond heeft vorige week vrijdag de Energy Ambitie Award uitgereikt aan Andrea van de Graaf, directeur van Meermaker en Tegenstroom. De gemeente Haarlemmermeer heeft de Award te danken aan haar inspanningen, de behaalde resultaten en de voor de toekomst nog te verwachten resultaten van Meermaker en Tegenstroom.

Andrea van de Graaf: "Dit is een duidelijke bevestiging dat we goede keuzes hebben gemaakt op weg naar een meer duurzame energievoorziening en bovenal een compliment aan de gemeente. Een schone en onafhankelijke energievoorziening is een belangrijk speerpunt van het huidige college en van de raad. Met de oprichting van deze bedrijven toont de gemeente visie, daadkracht en lef. En dat wordt nu erkend en beloond door de provincie."

De Ambitie Award is onderdeel van de Energy Awards die de provincie jaarlijks uitreikt. De andere genomineerden waren de gemeente Heerhugowaard voor het verbreden van haar duurzame beleid naar het sociale en economische domein, de gemeente Haarlem voor een studie naar de haalbaarheid van geothermie in Schalkwijk en de Regio IJmond, voor een studie naar een warmtenet. Daarbij kan de restwarmte van Tata Steel duizenden woningen in de regio verwarmen.

Tegenstroom is het lokale energiebedrijf waarbij huurders van Ymere zonnepanelen op hun dak krijgen en zo besparen op hun energienota.