Haarlemmermeer-Zuid uit de ANBO

NIEUW-VENNEP Ook de afdeling Haarlemmermeer-Zuid is uit de landelijke ouderenbond ANBO gestapt. Tijdens een druk bezochte vergadering gisterenmiddag stemden de leden massaal voor afscheiding. Uiterlijk per 1 januari 2016 komt er een nieuwe vereniging voor in de plaats: Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Zuid.

Zelden is het clubgebouw aan de Eugenie Previnaireweg zó druk bezocht als gisteren tijdens de extra ledenvergadering die het bestuur van de ANBO-afdeling Haarlemmermeer-Zuid heeft uitgeschreven. Er kan werkelijk geen kip meer bij. Het zijn twee uiterst belangrijke vragen die het bestuur de bijna 150 aanwezige leden voorlegt. 'Blijven we als lokale vereniging deel uitmaken van de landelijke ANBO of gaan we als zelfstandige vereniging verder?' De vragen worden voorgelegd vanwege de landelijke onrust die is ontstaan doordat het hoofdkantoor in Woerden de bankrekeningen en de ledenbestanden van alle 380 afdelingen heeft laten blokkeren en heeft laten weten alle lokale besturen per 1 juli komend jaar te zullen opheffen.

Massaal stemmen de leden ervoor de landelijke ANBO de rug toe te draaien en een eigen vereniging op te richten. Donderdag deden de senioren in Haarlemmermeer-Noord dat ook al en eerder verliet eveneens de afdeling Zwanenburg-Halfweg de landelijke organisatie om een nieuwe vereniging op te richten.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.